Суд оголосить рішення про запобіжний захід Краснову у вівторок – адвокат

Станіслав Краснов на засіданні суду, 25 квітня 2016 року

Шевченківський районний суд міста Києва оголосить рішення про запобіжний захід для утримуваного під вартою керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова у вівторок о 8:30. Як передає «Крим.Реалії», про це повідомив один із адвокатів Краснова Андрій Мамалига.

«Там варіантів немає, немає жодного відсотка ймовірності, що звільнять», – сказав Мамалига, коментуючи можливе рішення суду і вказав, що в такому разі вважатиме його «замовним».

За словами адвоката, Краснова, який знепритомнів напередодні повернули до зали суду після короткого обстеження. У залі Краснов лежав на лаві «через слабкість», додав адвокат. Мамалига також повідомив, що його підзахисний припинив сухе голодування і почав пити воду.

Голова громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслав Краснов перейшов на сухе голодування в суботу, 23 квітня. 25 квітня на суді з розгляду питання про продовження терміну тримання під вартою лікарям дозволили оглянути Краснова і вони зауважили, що заарештований «в межах норми».

12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника громадянського корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова. У відповідь на це Краснов оголосив голодування.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в районі села Щастя під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав в тайник неподалік від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереженням за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.