Минулої доби найбільше обстрілів з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї було у Мар’їнці – штаб АТО

У прес-центрі штабу АТО у вівторок повідомили, що з-поміж 42 обстрілів проросійських сепаратистів на Донбасі за минулу добу найбільше припало на Мар’їнку. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Міномети калібру 82 міліметри в напрямку сил АТО було використано бойовиками біля Авдіївки, Водяного, Тарамчука, Новотошківського, Красногорівки та Новомихайлівки, а міномети калібру 120 міліметри – по наших підрозділах в районі Новотроїцького», – йдеться в повідомленні.

Крім того, обстріли також тривали у населених пунктах Новозванівка, Зайцеве, Широкине, Щастя, Попасна, Станиця Луганська.

Українська сторона відкривала вогонь у відповідь 13 разів. Про постраждалих через обстріли військовослужбовців ЗСУ не повідомляється.

В угрупованні «ДНР» напередодні заявили про обстріл українськими військовими західної околиці Донецька, в результаті чого була поранена жінка. Також донецькі сепаратисти звинуватили українську сторону у стягуванні до лінії розмежування важкого озброєння. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі спостерігачів ОБСЄ у понеділок біля Станиці Луганської, згодом у самому ж ОБСЄ цю інформацію спростували.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».