У Запоріжжі страйкують працівники Запорізького електровозоремонтного заводу

У Запоріжжі близько 2 тисяч працівників Запорізького електровозоремонтного заводу оголосили безстрокову акцію протесту на знак протесту проти зміни керівництва підприємств.

«Вимагаємо залишити у спокої наше керівництво. За останні 4 роки у нас змінилося 4 керівника. Прийшов керівник, що займається справою. Знайшли статтю і під цим приводом оголосили йому догану. Його мають звільнити. Колектив втомився від зміни керівництва, тому робітники виступили проти цього наказу. Ми передали листи до профкому дирекції «Укрзалізниці», – розповів голова первинної профспілкової організації Запорізького електровозоремонтного заводу Володимир Батюнін.

Учасники акції протесту підготували та відправили листа на ім’я президента, прем’єр-міністра та міністра інфраструктури України з вимогою укласти контракт з виконувачем обов’язків голови правління підприємства Олегом Винником як переможцем конкурсу на посаду керівника підприємства та не допустити закриття кримінальних проваджень щодо попереднього керівництва Запорізького електровозоремонтного заводу.

У 2015 році виконувач обов’язки голови правління Запорізького електровозоремонтного заводу Олег Винник став переможцем конкурсу Мінінфраструктури на заміщення вакантної посади керівника підприємства, 26 квітня йому було оголошено догану.