Віталія Каська обрали членом правління Transparency International Україна

Віталій Касько

Організація Transparency International Україна заявляє, що 29 квітня колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська обрали членом правління організації.

Як повідомляє прес-служба організації, Каська обрали п’ятим членом правління Transparency International Україна на термін повноважень чинного складу правління – до кінця жовтня 2016 року.

За словами голови правління Андрія Марусова, аргументом на підтримку кандидатури Каська стали його професійні якості та, зокрема, досвід у розслідування справ, пов’язаних із поверненням корупційних активів.

У лютому Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

Згодом Генпрокуратура заявила, що підозрює Каська в шахрайстві у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під варту колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська на клопотання ГПУ.

Водночас суд обрав для Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Касько відкидає звинувачення Генпрокуратури на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.