До Москви прибуває спецпосланець ООН щодо Сирії

Спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стефан ді Містура

Спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стефан ді Містура 3 травня прибуває до Москви для продовження зусиль з відновлення мирного процесу і припинення вогню в Сирії. Де Містура зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і обговорить додаткові зусилля світової спільноти для розв’язання конфлікту.

Москва підтримує контакти як із сирійським урядом, так і з частиною опозиційних груп, і має можливості для впливу напроцес врегулювання.

27 квітня без суттєвого прогресу завершився черговий раунд мирних переговорів у Женеві. Водночас із переговорним процесом відбувалася ескалація збройного протистояння в найбільшому місті Сирії Алеппо, де за останні 10 днів внаслідок ударів урядової авіації та боїв між лояльними президенту Асаду та опозиційними силами загинули кількасот цивільних.

2 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив крихке перемир’я в Сирії з державним секретарем США Джоном Керрі, сторони, за даними російського зовнішньополітичного відомства, «домовилися про нові заходи» з боку Москви та Вашингтона.