Гройсман не готуватиме подання про звільнення Москаля

Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що не планує готувати подання про звільнення голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook в п’ятницю.

«Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити і, сподіваюсь – спільно, є багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці», – написав Гройсман.

За його словами, влада має реагувати на будь-які факти контрабанди, а не лише на ті, про які заявив Москаль.

«Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму лист», – звернувся Гройсман до Москаля.

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з прохання звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА. Серед причин рішення він вказав перешкоджання боротьбі з контрабандою в регіоні з боку центральної влади та бездіяльність митниці. Також, за словами Москаля, нині у Києві та області накопичилося близько двохсот ватажних автомобілів, завантажених контрабандними сигаретами.

Виконувач обов’язків генпрокурора України Юрій Севрук заявив, що ГПУ перевірить інформацію від Москаля про контрабандні дії.