Донецькі сепаратисти 5 разів обстріляли українські позиції – штаб

(ілюстраційне фото)

Українська сторона заявляє про 5 випадків порушення режиму тиші підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі упродовж сьогоднішнього дня.

«Противник вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших позиціях у районі Луганського та Авдіївки. Захисників Авдіївки обстрілювали ворожі снайпери. На маріупольському напрямку незаконні збройні формування обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів наші опорні пункти поблизу Широкина», – повідомили у штабі АТО ввечері 9 травня у Facebook.

За їхньою інформацією, на Луганщині упродовж дня було відносно тихо.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові упродовж дня обстріляли з важких мінометів їхні позиції на блокпосту в Ясинуватій та у селі Саханка.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли у понеділок не повідомляли.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.