У СММ ОБСЄ фіксують збільшення кількості обстрілів на Донбасі

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про збільшення кількості обстрілів на Донбасі.

«У СММ зафіксували різке збільшення кількості обстрілів, здійснених з мінометів, особливо у боях між Авдіївкою та Ясинуватою (Донецької області – ред.) та у північно-східних околицях Донецька», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 8 травня, опублікованому сьогодні.

За повідомленням спостерігачів, найбільше обстрілів здійснюється ввечері і вночі.

9 травня українська сторона повідомила про 5 випадків порушення режиму тиші підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі. Всі вони, зазначають у штабі української воєнної операції, стосуються Донецької області – Авдіївки, Луганського та Широкина.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові упродовж понеділка обстріляли з важких мінометів їхні позиції на блокпосту в Ясинуватій та у селі Саханка.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли у понеділок не повідомляли.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.