Депутат Кононенко відновив втрачений статус у фракції БПП

Депутат Верховної Ради Ігор Кононенко

Депутат Верховної Ради Ігор Кононенко знову обіймає посаду першого заступника голови фракції «Блоку Петра Порошенка». Про це 12 травня повідомила у Facebook речниця голови фракції БПП Лариса Сарган.

«Фракція БПП на ранковому засіданні абсолютною більшістю поновила Ігоря Кононенка на посаді першого заступника голови фракції. Підстава – відповідь Генпрокуратури», – написала Сарган і додала скріншот листа з ГПУ.

У відповіді Генпрокуратури йдеться, що заява колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про тиск, який чинив на нього Кононенко, не знайшла підтвердження.

Екс-урядовець Айварас Абромавичус 3 лютого заявив про відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши вирішальними причинами звільнення неможливість подолати корупцію і конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.