У Раді пропонують скасувати перейменування Дніпропетровська

(©Shutterstock)

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про скасування рішення українського парламенту про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області.

Автори постанови – представники «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул і Дмитро Колєсніков.

«Таким чином, підписання спікером парламенту рішення про перейменування і вступ в дію перейменування відкладаються до розгляду моєї постанови у Верховній Раді. Крім того, я буду оскаржувати в Конституційному суді підсумки голосування про перейменування», – сказав Вілкул, слова якого цитує прес-служба «Опозиціного блоку».

Олександр Вілкул був суперником чинного мера Дніпропетровська Бориса Філатова на минулих виборах.

Раніше сьогодні народні депутати підтримали постанову про перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро. За перейменування проголосували 247 депутатів.

29 грудня 2015 року Дніпропетровська міськрада звернулась до Верховної Ради з проханням зберегти назву Дніпропетровську, змінивши її семантику.

Влітку 2015 року в Дніпропетровську, на офіційному інтернет-сайті міської ради, організували голосування за нову назву міста. Жителям міста пропонували обрати із 9 варіантів, напрацьованих комісією з топоніміки, серед них було 8 нових назв (Дніпрослав, Дніпро, Січеслав, Дніпровськ, Дніпрополь, Кодак, Новий Кодак, Святослав) і чинна – Дніпропетровськ.