Ківа заявляє про намір балотуватися на проміжних виборах до Ради

Ілля Ківа

Колишній глава департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Ківа заявив, що балотуватиметься до Верховної Ради на проміжних виборах в окрузі № 183 у Херсоні.

«Я йду на вибори, це ще один фронт для того, щоб перемогти... Я в Херсоні працював, я в Херсоні знаю проблематику», – сказав він.

20 травня Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради на 17 липня в окрузі №183 (Херсон).

У квітні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила про те, що ініціює звільнення керівника департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи через некоректні висловлювання. Деканоїдзе, зокрема, розкритикувала інтерв’ю Ківи у ЗМІ, де він допустив можливість замаху на себе з боку бійців АТО, яким, на думку Ківи, «немає чим зайнятися, а рука лише до автомата і звикла».

Згодом уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити Ківу. Зокрема, омбудсмен у своєму зверненні заявила про «непоодинокі публічні прояви дискримінаційної поведінки Іллі Ківи та його гомофобні висловлювання».

Водночас сам Ілля Ківа на сторінці у Facebook повідомив про створення спецкомісії щодо перевірки його діяльності на посаді начальника департаменту протидії наркозлочинності.

19 травня Ківа заявив, що його перевели на іншу посаду в МВС.

Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності у жовтні минулого року.