Реінтеграція окупованих територій України є завданням усієї міжнародної спільноти – євродепутат

Андрей Пленкович

Допомогти Україні реінтегрувати тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та анексованого Росією Криму є завданням і метою міжнародної спільноти, вважає голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна – ЄС Андрей Пленкович. Про це він заявив 24 травня на презентації документального фільму Євгена Афінеєвського «Зима у вогні: українська боротьба за свободу».

«Після подій на Майдані Україна стала жертвою відвертої агресії, внаслідок чого частини територій Донецької та Луганської областей, а також нелегально анексований Крим потрапили під окупацію. Але за допомоги міжнародної спільноти вона переможе у мирній реінтеграції цих тимчасово окупованих територій. Це – наше завдання, і саме тому ми надаємо допомогу Україні», – заявив хорватський євродепутат.

«Ми, українці, широ віримо: чим європейці нам можуть допомогти, так це твердим і об’єднаним продовженням санкцій щодо Росії, які нині є єдиною лінією, проведеною між добром і злом», – заявила присутня на демонстрації документального фільму віце-прем’єр-міністр України з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, додаючи, що «цю лінію стирати не можна».

Документальна стрічка про події Революції гідності «Зима у вогні: українська боротьба за свободу», що раніше була номінована на отримання премії «Оскар», була представлена у брюссельському Центрі вишуканих мистецтв Beaux-Arts. Її могли переглянути представники дипломатичних відомств різних держав, євроустанов, аналітичних центрів тощо. Презентація відбулася за сприяння представництв США та України при ЄС та під патронатом євродепутата Андрея Пленковича.