Клімкін вирушає до Ірану, щоб обговорити перспективи співпраці – МЗС України

Міністерство закордонних справ України повідомляє, що очільник зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін 29-30 травня відвідає Ісламську республіку Іран. Візит відбудеться на запрошення іранського колеги Мохаммада Джавада Заріфа, уточнюють в МЗС.

«Метою візиту є обговорення стану та перспектив розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Іраном», – ідеться в повідомленні.

«Важливі зміни навколо Ірану, зокрема, зняття економічних та фінансових санкцій, створюють можливості для більш повної реалізації потенціалу цієї держави, яка є важливим партнером України в регіоні, у тому числі і для активізації українсько-іранського співробітництва в торговельно-економічній сфері», – додають у міністерстві.

У липні 2015 року світові держави узгодили з Іраном обмеження його ядерної програми в обмін на скасування міжнародних санкцій щодо Тегерана. Нині Іран намагається повернути втрачені через санкції позиції на світовому ринку, зокрема, вже майже наростив до досанкційного рівня видобуток нафти.