Західні банки далі бояться мати бізнес з Іраном через позицію США – Заріф

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф вважає, що США мають зробити більше для відкриття Тегеранові західної банківської системи і виконати таким чином свою частину зобов’язань за ядерною угодою. Про це Заріф заявив 31 травня у Варшаві.

За його чловами, західні банки далі утримуються від ведення бізнесу з Іраном, оскільки побоюються порушити ту частину санкцій з боку США, яка залишається чинною.

«Європейські країни, а також особливо США, не ставляться до реалізації ядерної угоди досить серйозно, особливо коли йдеться про банківську діяльність», – передає слова Заріфа інформаційне агентство Mehr.

Іранський міністр додав, що він прагне, щоб Сполучені Штати гарантували: жодна компанія не потрапить під санкції через співпрацю з Іраном.

У Варшаві Заріф зустрівся з польськими лідерами, які обіцяли збільшити товарообіг з Іраном до мільярда доларів на рік від рівня 57 мільйонів доларів, зафіксованого у 2014 році. Міністр закордонних справ Ірану також планує поїхати до Фінляндії, Швеції та Латвії до закінчення його поїздки 2 червня.