Спецпосланець США з прав людини ЛГБТІ-спільноти планує взяти участь у Марші рівності в Києві

Ренді Беррі

Спеціальний посланець США з прав людини ЛГБТІ-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів) Ренді Беррі відвідає Київ. Як йдеться в повідомленні посольства США в Україні, він перебуватиме в Україні 7-8 червня, планує взяти участь у Марші рівності і зустрітися з різними організаціями громадянського суспільства і високопосадовцями уряду.

Перед візитом в Україну Беррі 1-2 червня відвідає Оттаву (Канада), 3-5 червня – Болонью (Італія).

17 травня посли 13 західних країн закликали поліцію й українських громадян підтримати право ЛГБТІ-спільноти на проведення в червні Маршу рівності. Тоді зазначалося, що акція відбудеться 12 червня.

У попередні роки дата й місце проведення маршів ставали відомими в останній момент через негативне сприйняття цієї ходи серед різних представників суспільства.

19 квітня у Львові праворадикали напали на представників ЛГБТІ-спільноти, які намагалися провести там свій Фестиваль рівності, акція була зірвана через неправдиве повідомлення про замінування готелю, де вона відбувалася.

Напади на публічні заходи ЛГБТІ-спільноти в Україні відбувалися й раніше, зокрема, 2015 року в Одесі чи Києві. Представники спільноти заявляють, що мають намір і далі продовжувати проводити свої Марші рівності.