Столтенберґ очікує на погодження міністрами оборони НАТО пакету допомоги для України

Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив сподівання на погодження комплексного пакету допомоги для України за підсумками зустрічі у Брюсселі міністрів оборони країн-членів НАТО. Про це він сказав, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Столтенберґ нагадав, що на 15 червня заплановане засідання комісії Україна-НАТО, одне з головних питань – «як НАТО може продовжити надання політичної і практичної підтримки Україні».

Як зазначив очільник Альянсу, комплексний пакет допомоги є частиною такої підтримки.

«Я очікую, що міністри погодять цей пакет, і це буде ще одним доказом того, як НАТО допомагає Україні», – додав Столтенберг.

Водночас, за словами генерального секретаря, деталі такого пакету допомоги він зможе розказати лише після його погодження.

Єнс Столтенберґ нагадав, що наразі НАТО підтримує Україну у двох площинах: перша – політична, тобто підтримка територіальної цілісності і суверенітету України, а друга – практична, і тут ідеться, зокрема, про можливість залучення радників НАТО до модернізації в Україні, а також допомогу Альянсу в імплементації реформ, боротьбі з корупцією, у модернізації оборонних інституцій в Україні.

Раніше в уряді України висловили надію на погодження на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО комплексного пакету допомоги Україні. Згідно з очікуваннями, затвердити його мають на саміті НАТО у Варшаві у липні.

14-15 червня у Брюсселі триватиме зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО.