Рівненська облрада позбулася одразу обох голів

Рівненська облрада

Володимир Ковальчук і Олександр Корнійчук, кожен з яких вважає себе легітимним головою Рівненської обласної ради, сьогодні склали свої повноваження.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, цьому передував конфлікт, в якому взяли участь народні депутати Андрій Лозовий і Володимир Парасюк.

Володимира Ковальчука, який намагався відкрити сесію, не допускали до трибуни симпатики Олександра Корнічука, а тим часом в Олександра Корнійчука із зали кинули пляшку з водою.

У результаті сутички, в яку втрутилася поліція, у Корнійчука була травмована брова, Ковальчуку розірвали комір сорочки.

Після годинної перерви обидва претенденти офіційно склали повноваження, за що проголосували депутати.

Your browser doesn’t support HTML5

Рівненська облрада позбулася одразу обох голів

Перед засіданням біля приміщення обласної ради зібралися представники організації ветеранів АТО і рівненського «Правого сектору» з вимогою поставити на голосування заяву до Верховної Ради України щодо необхідності визнання добровольців учасниками АТО. Це рішення підтримували обидва «голови», однак кожен із них вважав, що лише під його головуванням звернення буде легітимним.

Коли Ковальчук і Корнійчук склали повноваження, вести сесію доручили заступнику голови Рівненської обласної ради Олексієві Бучинському. Відтак за вищезгадане звернення депутати проголосували одноголосно, а народні депутати вибачилися за скандал, в якому їм довелося взяти участь.

Обласний представницький орган на Рівненщині перебував у стані двовладдя з березня нинішнього року, коли попередньому голові – представнику Радикальної партії Олега Ляшка Володимиру Ковальчуку – депутати висловили недовіру й одразу ж обрали нового голову – представника Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олександра Корнійчука.

Володимир Ковальчук був поновлений на посаді Рівненським окружним адміністративним і Житомирським апеляційним судами. Упродовж кількох місяців він час від часу намагався зайняти кабінет голови, однак той був зачинений, а Олександр Корнійчук подався у відпустку. Увесь цей час на сайті Рівненської облради головою було названо Олександра Корнійчука. Зараз кабінет голови Рівнеоблради опломбований.

До наступної сесії обов’язки голови Рівненської обласної ради виконуватиме перший заступник голови, представник «Батьківщини» Микола Драганчук.