Адвокати Савченко долучаються до захисту заступника голови Меджлісу Умерова

Ільмі Умеров

Російський адвокат Марк Фейгін, який був одним із захисників народного депутата України Надії Савченко, поки вона перебувала в російському ув’язненні, повідомляє, що долучився до захисту Ільмі Умерова, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Як написав Фейгін у Facebook, крім нього, до захисту долучається й інший адвокат, який захищав Савченко, Микола Полозов.

«Ми вступаємо в справу разом із Миколою Полозовим (який веде захист Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва) і колегами в Криму. Скоро я туди поїду, але нам потрібна допомога. Велика допомога. Про це я повідомлю пізніше», – написав Фейгін.

Російській слідчі звинувачують Ільмі Умерова за статтею «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії».

Умеров повідомив, що в рамках слідства у його справі ФСБ Росії має намір провести щодо нього психіатричну експертизу.

19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому висунули звинувачення.

12 травня в його будинку провели обшук, слідчий управління ФСБ Росії в анексованому Москвою Криму вручив йому підписку про невиїзд. Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи. На допит також викликали його дружину і дітей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».