Рейтингове агентство Moody's знизило кредитний прогноз Сполученого Королівства

Рейтингове агентство Moody's знизило 24 червня кредитний прогноз Сполученого Королівства, пояснюючи це негативним впливом на економіку країни голосування щодо виходу Великобританії з ЄС. Moody's знизило прогноз Великобританії зі «стабільного» на «негативний».

Агенство заявило, що скорочення рейтингу з максимального «ААА» на негативний «АА1» викликане тим, що зростання економіки Британії з виходом із ЄС буде слабшати.

«У довгостроковій перспективі, якщо Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії не бути в змозі забезпечити сприятливий альтернативний механізм торгівлі з ЄС та іншими країнами, перспективи зростання Великобританії будуть значно слабшими, ніж очікується нині», – йдеться в повідомленні агенства.

Moody's також висловило стурбованість з приводу «непередбачуваності» британської економічної політики в майбутньому, що також може зашкодити рейтингу країни.

Інше кредитне агентство Standard & Poor 's, єдине, яке досі дає Британії найвищий рейтинг, напередодні референдуму попереджало, що вихід Британії з ЄС матиме негативні наслідки для країни.

Британська агенція Fitch Ratings заявила про «помірно негативний» прогноз для Великобританії за наслідками референдуму про Brexit.

Сьогодні у Берліні дипломати шести країн-засновниць ЄС проводять екстрену нараду щодо ризиків, пов’язаних з виходом Великобританії з блоку європейських країн. За це висловилися 52% громадян на референдумі 23 червня.