Стамбул: кількість загиблих внаслідок атак в аеропорту зросла до 41

Територія біля аеропорту Стамбула після атак, 28 червня 2016 року

Губернатор Стамбула заявляє, що кількість загиблих внаслідок нападів в міжнародному аеропорту імені Ататюрка на даний час складає 41.

Він також повідомив, що 239 людей поранені в результаті нападів.

109 поранених виписали з лікарень, повідомив офіс губернатора Стамбула 29 червня.

Десять загиблих були іноземними громадянами, троє мали подвійне громадянство. Громадяни Китаю, Йорданії, Тунісу, Узбекистану, Ірану і України були серед 13 іноземців, які загинули.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що напад повинен служити поворотним моментом у глобальній боротьбі з тероризмом, який,як сказав Ердоган, не має «ніякого відношення до віри або цінностей».

Троє терористів-смертників відкрили вогонь і підірвали себе в терміналі прибуття 28 червня. Раніше повідомлялося, що внаслідок атак у аеропорту Стамбула загинули щонайменше 36 людей, 147 поранені, серед загиблих є українка (попередньо – 1960 року народження), ще один громадянин поранений в ногу.

Генеральне консульство України у Стамбулі рекомендувало українцям тимчасово утриматись від поїздок до Стамбулу.

Світові лідери і ООН вже засудили теракт в Туреччині. Ця країна за останні місяці постраждала від низки нападів, в скоєнні яких звинувачують курдських бойовиків та екстремістів угруповання «Ісламська держава».