Екс-директор центру оцінювання якості освіти Лікарчук перебуватиме під домашнім арештом

Ігор Лікарчук

Печерський районний суд Києва обрав колишньому директорові Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігореві Лікарчуку запобіжний захід у вигляді чотирьох тижнів домашнього арешту. Про це у Facebook повідомив його син Костянтин Лікарчук.

«Моєму батькові призначили домашній арешт з 22:00 до 7:00 на дачі до 28.07.16», – написав він.

«Учора у мене був найчорніший день у моєму житті. Щиро бажаю кожному не переживати подібне. І якби не підтримка дружини, сина, доньки, невістки, адвоката – невідомо, чим це могло скінчитися», – написав Ігор Лікарчук у Facebook 1 липня.

«Ми будемо продовжувати боротися. Бо мене все-таки вирішили знищити як морально, так і фізично. Не вдасться. Лише жаль, що на цю боротьбу піде величезна кількість сил, які я міг би спрямувати зовсім на інше – на реформування освіти», – додав колишній чиновник.

30 червня Ігоря Лікарчука допитали у Головному слідчому управлінні Національної поліції.

17 вересня 2015 року Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти.

22 липня уряд усунув його від виконання обов’язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

У Міністерстві освіти і науки вказували на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявляли, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.