Кабмін підтримує пропозицію про підписання закону щодо імпорту вживаних авто

Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію про підписання закону щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Як повідомляють у прес-службі Кабміну, цей закон дозволить створити для українців умови придбання доступних легкових автомобілів для власного використання.

«Пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або в інтересах інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими, цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік», – наголошують в Кабміні.

Закон буде діяти до 31 грудня 2018 року, за цей період на пільгових умовах можна ввезти не більше трьох автомобілів на одну людину.

Наприкінці травня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект №3251. Документ передбачає внесення змін до «Перехідних положень» Податкового кодексу України та тимчасове, до 31 грудня 2018 року, зниження ставки акцизного збору на транспортні засоби, що були у використанні.

Голова Верховної Ради вже підписав цей документ, тепер закон має підписати президент України. Закон набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.