Суд обрав для військового прокурора АТО особисте зобов’язання як запобіжний захід

(ілюстраційне фото)

Солом’янський районний суд Києва обрав для військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, повідомило агентство «УНІАН».

Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «незаконне збагачення».

Раніше в понеділок цей же суд на два місяці відсторонив Кулика від виконання службових обов’язків військового прокурора сил АТО.

Раніше повідомлялося, що сторона обвинувачення наполягала на обранні для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Національне антикорупційне бюро 2 липня допитало Кулика.

За результатами досудового розслідування, у період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, він отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 мільйона гривень. Водночас у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона, повідомили в НАБУ.

29 червня детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Костянтина Кулика, після чого вручили йому повідомлення про підозру. Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо нього називає «добіркою компромату».