Тристороння контактна група щодо Донбасу збирається у Мінську

Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма

13 липня в столиці Білорусі Мінську запланована чергова зустріч Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Проведення переговорів у середу підтвердила раніше речниця представника від України у групі Дарка Оліфер.

«З ініціативи української сторони на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка запланована на 13 липня, учасники засідання повинні обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном», – мовиться на сторінці Оліфер у Facebook.

На сайтах угруповання «ДНР» у середу повідомляється, що, зокрема, політична підгрупа на переговорах в Мінську планує обговорити «модальності виборів, амністію і «дорожню карту». Також раніше представник угруповання «ДНР» на переговорах у Мінську Денис Пушилін казав, що 13 липня буде підписано договір про розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі.

29 червня в Мінську пройшли переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Тоді за їхніми підсумками українська сторона наголосила на вимозі до угруповань бойовиків надати їй інформацію про точне місце перебування всіх заручників.