Незаконну надбудову над Будинком профспілок у Києві почали зносити

Будинок профспілок у Києві

У четвер, 14 липня, розпочалися підготовчі роботи перед знесенням незаконно зведених поверхів над Будинком профспілок у Києві. Будівлю обнесли парканом, наразі готують будівельний майданчик. 15 липня на майданчик має зайти будівельна техніка, повідомив Радіо Свобода народний депутат та радник Київського місього голови з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

«Завтра на майданчик зайде будівельна техніка, прогнозую, що фактичне знесення розпочнеться з наступного тижня. Імовірно, демонтаж триватиме близько місяця, адже це довгий процес», – пояснив він.

Раніше Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу підприємства «Господарське управління Київської міської ради профспілок» і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, тобто зобов’язав столичні профспілки і їхнього підрядника ТОВ «Буд-Жил-Пром» знести незаконно зведені поверхи будівлі на вулиці Хрещатик, 16.

Раніше програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший», повідомляла про незаконно надбудовані поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності, які на початку минулого року на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром».

Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігурантастоличних кримінальних хронік Івана Балабана. На початку 1990-х його звинувачували у залякуванні та кришуванні бізнесу, а також – збройних нападах та підпалах.

Навколо Будинку профспілок наразі зібралися мітингарі, що вимагають відкрити замість кафе «Каратель», яке неодноразово захищав Іван Балабан, музей Героїв Небесної сотні.