За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 4 поранені – Лисенко

Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, четверо були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на Луганщині підтримувані Росією бойовики чотири рази порушували режим припинення вогню біля Попасної, вони застосовували стрілецьку зброю.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку найбільш складна ситуація залишається в промисловій зоні Авдіївки та у Зайцеві.

«На південний захід від окупованої Горлівки, в районі Новоселівки Другої противник провів два потужні обстріли сил АТО загальною тривалістю понад дві години, використовуючи міномети, кулемети великого калібру та гранатомети різних систем. Також тривають ворожі збройні провокації поблизу Донецького аеропорту», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку найбільш інтенсивні бойові дії тривають на півночі (у районі Мар’їнки та Красногорівки) та на півдні (у Приазов’ї), а у Широкині сепаратисти постійно проводять поодинокі обстріли позицій сил АТО з використанням гранатометів та стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Донецька, Горлівки, Ясинуватої. За словами сепаратистів, внаслідок обстрілу Зайцева поранений мирний житель. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 12 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Калинівка, Веселогорівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.