МВС Казахстану заявляє про загибель 3 поліцейських і 1 цивільного внаслідок нападу в Алмати

Поліція заявляє про затримання щонайменше одного нападника, 18 липня 2016 року

Міністерство внутрішніх справ Казахстану підтверджує загибель трьох поліцейських внаслідок нападу невідомих зі зброєю на відділення поліції в Алмати і поранення ще декількох. Крім того, за повідомленням, загинув один цивільний житель. За даними МВС, нападники намагалися відібрати його автомобіль і вистрелили в нього.

МВС також повідомляє про затримання одного підозрюваного у нападі. «За попередніми даними, затриманий – 27-річний раніше судимий уродженець Кизилординської області, підозрюється в скоєнні вбивства жінки в минулі вихідні», – йдеться в повідомленні.

У місті оголошений «червоний» рівень тривоги і триває операція із затримання принаймні ще одного підозрюваного у нападі.

Місцеві засоби інформації заявляють про напад не тільки на відділок поліції, а й на місцевий підрозділ Комітету національної безпеки і стрілянину ще в одному місці, але подробиць наразі немає.

У Казахстані раніше був оголошений «жовтий» рівень небезпеки – у червні після нападу озброєних осіб у місті Актобе в північно-західній частині країни. Тоді загинули 28 людей.