Поліція: вночі бойовики з мінометів обстріляли Попасну, поранений місцевий житель

(©Shutterstock)

Поліція заявляє, що вчора вночі проросійські бойовики з мінометів обстріляли місто Попасна на Луганщині, у результаті обстрілів поранений 61-річний місцевий житель, повідомляє начальник прес-служби поліції у Луганській області Тетяна Погукай.

«Вчора вночі, терористи двічі зі сторони Первомайська (територія тимчасово підконтрольна НЗФ «ЛНР») з мінометів обстрілювали Попасна. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок і поранення отримав 61-річний господар будинку. Чоловік з діагнозом: осколкове поранення передньої черевної стінки, проникаюче поранення черевної порожнини госпіталізовано до лікарні», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Погукай також зазначила, що в результаті цих обстрілів пошкоджені два будинки у Попасній.

Дані факти внесено до ЄРДР та кваліфіковані за статтею 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Cепаратисти з угруповання «ЛНР», які контролюють частину Луганської області, цих заяв української сторони не коментують, але стверджують, що за минулу добу українські військові п’ять разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Логвинове.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.