Влада Москви не дозволила мітинг проти «антитерористичного пакета»

Один з організаторів акції Леонід Волков

Влада столиці Росії Москви не погодила планований на 26 липня мітинг проти пакета «антитерористичних законів» Ірини Ярової, повідомляє видання «РИА Новости» з посиланням на керівника департаменту регіональної безпеки Москви Олексія Майорова. Він заявив, що організатори мітингу «не виконали всі процедури» з оформлення документів для проведення акції.

Опозиціонер Леонід Волков, який подав заявку на мітинг, 22 липня написав на своєму сайті, що увечері 21 липня одного з організаторів заходу Івана Жданова викликали в мерію і повідомили, що «передумали», назвавши як формальну причину відмови відсутність в одному з документів підписів всіх трьох заявників.

Волков уточнив, що вранці 22 липня організатори мітингу віднесли в мерію новий документ, оскільки термін узгодження ще не закінчився.

Раніше опозиціонер повідомляв, що мерія Москви дозволила провести мітинг 26 липня, в якому запланована участь близько двох тисяч людей.

Пакет «антитерористичних законів» депутата Ірини Ярової і члена Ради Федерації Віктора Озерова був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним 7 липня. Він передбачає запровадження кримінального покарання за «неінформування» і «схиляння» до участі в масових заворушеннях. Крім того, оператори зв’язку тепер зобов’язані записувати і зберігати всі телефонні розмови і повідомлення своїх клієнтів.