В угрупованні «ДНР» заявляють про поранення 2 цивільних у Комінтернові

Наприкінці грудня 2015 року штаб АТО опублікував фото аеророзвідки, які, як стверджує українська сторона, підтверджують присутність важкої техніки сепаратистів у Комінтерновому, що неподалік Маріуполя Донецької області

У контрольованому сепаратистами з угруповання «ДНР» селі Пікузи (стара назва Комінтернове) на півдні Донецької області вночі 25 липня внаслідок обстрілу поранені двоє цивільних – 30-річний чоловік і 70-річна жінка, повідомляють сепаратистські сайти, а також російські інформагенції, зокрема, «РИА Новости».

У цих повідомленнях в обстрілі звинувачують українських силовиків.

Штаб української воєнної операції на Донбасі, коментуючи цей інцидент, заявляє про «чергову провокацію ворога на маріупольському напрямку».

«Противник зі сторони тимчасово окупованої території о 20:40 вів обстріл по населеному пункту Талаківка зі сторони Комінтернова. Намагаючись звинуватити українських військових у недотриманні умов припинення вогню, російські окупанти завдали обстрілу з мінометів великого калібру (82 і 120 міліметрів) північну й південну околицю Комінтернова, внаслідок чого загорілося два житлові будинки», – інформують у штабі АТО.

«Зазначене дає усі підстави стверджувати, що російські окупанти намагалися імітувати обстріл сил АТО з населеного пункту Талаківка. Мета таких провокацій – скомпрометувати сили АТО, зірвати виконання комплексу заходів з виконання Мінських угод щодо припинення вогню», – додають у штабі.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

20 липня набуло чинності повернення селу Пікузи Волноваського району його первісної назви, та його за звичкою продовжують називати назвою радянських часів «Комінтернове».