Аваков: поліція готова виплатити 200 тисяч гривень за дані в розслідуванні загибелі Шеремета

Біля місця загибелі журналіста Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що Національна поліція України готова заплатити винагороду в розмірі 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Національна поліція оголошує про те, що готова платити винагороду 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка приведе до розкриття або успіху розслідування», – сказав він.

Раніше сьогодні Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова закликала засоби масової інформації максимально відповідально ставитися до оприлюднення інформації, що може зашкодити слідству у розслідуванні вбивства Шеремета.

При цьому Рада також закликає медійників сприяти правоохоронцям у цьому розслідуванні.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, в якому він їхав.

Українська влада кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства журналіста працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював також на радіо «Вести».