В «Укроборонпромі» називають 3 ймовірні причини вибуху на Сумщині, одна з них – порушення правил безпеки

У державному концерні «Укроборонпром» називають три ймовірні причини вибуху на Сумщині, одна з них – порушення правил безпеки.

«Розглядається 3 версії: самодетонація снаряду через зміну хімічних властивостей речовини протягом його зберігання; наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював в момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками», – вважають фахівці концерну, яких цитує прес-служба відомства.

В «Укроборонпромі» зазначають, що роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках договору між держпідприємством «Укроборонсервіс» (входить до складу «Укроборонпрому»), NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) та Міністерством оборони України.

За даними концерну, утилізацію здійснює Науково-дослідний інститут хімічних продуктів, що проводить такі роботи з 1996 року.

Ввечері 28 липня на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів «Укроборонпрому» стався неконтрольований вибух снаряда. В результаті цього загинули три людини, двоє поранені.

Прокуратура почала розслідувати вибух за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей».