Прес-центр АТО: біля Авдіївки бойовики застосовують заборонене «Мінськом» озброєння

Будинок на околиці Авдіївки

Штаб АТО заявляє про застосування проросійськими бойовиками великокаліберного озброєння біля Авдіївки, що на Донеччині. Про це йдеться в останньому зведенні прес-центру штабу ввечері у неділю.

«Найбільш складна ситуація на сьогодні на донецькому напрямку. Важке артилерійське озброєння калібрів 152 та 122 міліметри, 120-міліметрові міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецька зброя застосовувались ворогом в районі Авдіївки. Також, мінометний та кулеметний вогонь вівся в Луганському та Пісках», – йдеться у повідомленні прес-центру.

Всього, за даними української сторони, впродовж доби бойовики 27 разів порушили «режим тиші».

«На маріупольському напрямку Мар’їнка та Красногорівка були обстріляні з мінометів. В Старогнатівці та Славному застосовувалась стрілецька зброя та автоматичні гранатомети. В Новотроїцькому працював снайпер», – зазначили у прес-центрі штабу АТО.

На Луганщині, за даними української сторони, мінометні й гранатометні обстріли, а також обстріли зі стрілецької зброї сепаратистів зафіксовані в районі Новоалександрівки, Кримського та Новозванівки.

Угруповання «ДНР» у неділю повідомляє про майже 820 обстрілів із боку українських військових. У штабі АТО однак наголошують, що можуть відкривати вогонь лише у відповідь на провокації.

Угруповання «ЛНР» уранці звинувачувало українську сторону у 16 випадках порушення режиму припинення вогню.