Заступник міністра інформполітики Попова оголосила про відставку

Тетяна Попова, заступник міністра інформаційної політики України

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова оголосила про відставку.

«Я залишаю уряд. Незгодна з атаками на журналістів та свободу слова з боку окремих політиків та політичних організацій. Не можу прийняти відсутність відповідної реакції на ці атаки», – написала Попова у Facebook 3 серпня.

За словами Попової, вона «продовжить відстоювати як громадянин і волонтер ідеї Майдану, свободу і демократію».

Попова обіймала посаду заступника міністра інформаційної політики з 4 лютого 2015 року.

У травні 2016 року Тетяна Попова розкритикувала публікацію сайтом «Миротворець» списку журналістів, які отримали «акредитацію» в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу.

Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

13 травня сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, оголосив про закриття. Сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття ухвалене через «вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».

Згодом сайт «Миротворець» продовжив свою роботу.