Штаб АТО: затримано особу, ймовірно, причетну до заворушень у Слов’янську у 2014 році

Українські військові біля Слов’янська, фото за квітень 2014 року

Прес-центр штабу АТО повідомляє про затримання спільною групою правоохоронців особи, яку підозрюють у причетності до масових заворушень у Донецькій області в 2014 році. Про це йдеться у повідомленні на сторінці штабу в «Фейсбуці» з посиланням на матеріали Державної прикордонної служби.

За даними штабу, днями прикордонники міжрайонного оперативно-розшукового відділу Краматорська отримали інформацію щодо громадянина України, який, за їхніми даними, у період від квітня до липня 2014 року брав участь у незаконних збройних формуваннях під час заворушень у Слов’янську.

«Чоловік входив до групи швидкого реагування так званої ОРДО і брав участь у бойових діях проти суверенітету й державної цілісності України. По теперішній час переховувався від українського правосуддя», – мовиться у повідомленні.

«Спільна група у складі прикордонників оперативного підрозділу, представників СБУ та поліції затримали правопорушника. Свідки підтвердили вищевказану інформацію й упізнали злочинця», – поінформували у штабі.

Затриманому інкримінують вчинення злочину за статтею 260 Кримінального кодексу України – «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».