Порошенко оголосив конкурс на посаду голови Миколаївської ОДА

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

Як повідомляє прес-служба українського президента, Порошенко, підписавши відповідне розпорядження, оголосив конкурс на одну вакантну посаду голови обласної та 10 голів райдержадміністрацій.

В Адміністрації президента зауважують, що станом на 8 серпня вакантними є посада голови обласної та 49 голів районних державних адміністрацій.

4 червня Військова прокуратура Південного регіону України заявила про затримання чотирьох посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації – під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів.

15 червня під час візиту на Миколаївщину президент Петро Порошенко повідомив про рішення голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова подати у відставку. В оточенні президента це мотивували «політичною відповідальністю» у зв’язку з корупційними відкриттями.

Наприкінці червня Порошенко підписав указ про звільнення з посади голови Миколаївської ОДА Вадима Меріков, іншим своїм указом президент призначив виконувачем обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня, який донині він був заступником голови області.