У Києві відбувається військовий парад з нагоди 25-ї річниці Незалежності України

У Києві відбувається військовий парад з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. За повідомленням Міністерства оборони України, в урочистих заходах беруть участь понад чотири тисячі військовослужбовців – представників Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

Також у параді бере участь понад 200 одиниць військової техніки.

Уперше в історії проведення військових парадів участь у ньому беруть і військовослужбовці нещодавно створених Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву Збройних сил України, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення українського війська.

Військовослужбовці Збройних сил України демонструють нові зразки парадної та повсякденної форми одягу.

Військова техніка, залучена до святкових заходів, – це модернізована техніка, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу, та техніка, що перебувала у створеному Міністерством оборони резерві. Міністерство оборони України наголошує, що всі зразки техніки та озброєння після проведення параду будуть передані до військових частин та підрозділів Збройних сил України.