В Івано-Франківську до Дня незалежності провели ходу вишиванок і відкрили оновлений провулок

Кілька сотень івано-франківців у вишиванках у День незалежності України пройшли урочистою ходою від пам’ятника Іванові Франку вулицею Незалежності до Вічевого майдану. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у ході взяли участь ветерани визвольних змагань і учасники бойових дій на сході України, представники влади і громадських організацій, молодь і діти.

Після банера зі словами «Незалежність – це боротьба» учасники акції несли національний прапор довжиною 30 метрів.

На Вічевому майдані міста відбувся флеш-моб «Жива карта області». Склали цю карту представники чотирьох етнографічних регіонів Прикарпаття: Гуцульщини, Покуття, Опілля і Бойківщини.

Протягом кількох годин із чотирьох балконів на вулиці Незалежності лунали народні і повстанські пісні, класична і сучасна музика. За словами начальника управління культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Надії Загурської, в Івано-Франківську вперше проходить фестиваль «Все українське на новий лад», а в його рамках – акція «Музичні балкони». Вихованці трьох музичних шкіл і їхні вчителі по черзі грали для гостей свята на пішохідній «стометрівці».

Крім того, до 25-річчя Незалежності в Івано-Франківську відкрили оновлений Фортечний провулок. Ця старовинна вуличка, де з одного боку давні будинки, з іншого – мури бастіону, які збереглися в середмісті, фактично була закрита для пішоходів через необлаштованість і забрудненість. Реставрувати її розпочали у квітні цього року.

Частину робіт виконали з коштів міського бюджету, ще частину – силами національного медичного університету, доклалися і мешканці будинків, які тут розташовані. Загалом виконано робіт на майже 800 тисяч гривень.

Напередодні Дня незалежності в Івано-Франківську на Ратуші відкрили оглядовий майданчик.