Генпрокуратура заявляє про завершення розслідування щодо Лавриновича

Олександр Лавринович

Генеральна прокуратура України заявляє про завершення розслідування кримінального провадження щодо колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Як повідомляє прес-служба відомства, правоохоронці завершили розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лавриновича, його заступника і директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера міністерства юстиції.

За даними ГПУ, вони підозрюються в розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 мільйона гривень через закупівлю Мін’юстом послуг юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США).

У Генпрокуратурі стверджують, що ці кошти витрачені «під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи «Тимошенко проти України» в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

Наразі підозрюваним та їхнім захисниками оголосили про закінчення досудового розслідування, відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке у цей час триває, додають у Генпрокуратурі.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі повідомили про підозру Олександру Лавриновичу.

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.