Суд у справі «Торнадо» допитав 2 свідків, наступне засідання призначили на завтра

Один із затриманих «торнадівців», 16 серпня 2016 року

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи щодо колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо» на 7 вересня.

Як повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко, засідання продовжиться 7 вересня об 11:30.

Сьогодні у суді допитали двох свідків захисту, суд розпочав вивчення матеріалів справи.

Свинаренко також заявила, що обвинувачувані зірвали судове засідання, проте вона не уточнила, яким саме чином екс-бійці «Торнадо» зробили це.

На початку серпня одне із засідань суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження. Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності потерпілих.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».