Лукашенко підтримав появу російського прапора на відкритті Паралімпіади

Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримує рішення білоруської збірної пронести російський прапор на церемонії відкриття Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро. За словами прес-секретаря Лукашенка Наталії Ейсмонт, цей жест є ініціативою збірної, але відображає позицію глави держави.

Прапор Росії на церемонії відкриття Паралімпіади проніс директор білоруського Республіканського центру олімпійської підготовки з легкої атлетики Андрій Фомочкін. У паралімпійському комітеті Білорусі заявили, що він зробив це на знак солідарності з російськими спортсменами, яких відсторонили від участі в Паралімпіаді через допінговий скандал.

Міжнародний паралімпійський комітет повідомив, що проведе розслідування стосовно делегації збірної Білорусі і вивчить можливі дисциплінарні заходи. Раніше в комітеті попередили, що подібна поведінка буде розцінена як політичний жест.

7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив російську збірну в повному складі від участі в Паралімпіаді в Бразилії на підставі доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства про застосування допінгу в російському спорті.