У штабі АТО повідомляють про «ознаки деескалації» бойових дій на Донбасі

©Shutterstock

У штабі АТО в суботу ввечері повідомили про послаблення бойових дій на Донбасі впродовж доби, інформує прес-центр штабу на сторінці у Facebook.

«Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою та зберігає ознаки деескалації. Станом на 18:00 по всій лінії зіткнення з опівночі зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ», – йдеться в повідомленні.

Українські військові повідомили, що обстріли з боку проросійських сепаратистів були в населених пунктах Гранітне, Водяне, Новозванівка, Авдіївка та Верхньоторецьке.

Сайти донецьких сепаратистів не пишуть про обстріли упродовж дня. Водночас в угрупованні «ДНР» з посиланням на дані своєї «розвідки» стверджують, що українські військові посилили свої позиції гаубицями і танками.

Луганські сепаратисти про обстріли з боку ЗСУ. Вони стверджують на своїх сайтах, що українські військові провели випробування нових комплексів безпілотних літальних апаратів і готують їх для роботи на підконтрольних угрупованню «ЛНР» територіях.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.