Ірина Геращенко попросила НАТО приєднатися до тиску на Росію щодо звільнення заручників

Ірина Геращенко, архівне фото

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що разом із новообраним керівником української парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Іриною Фріз закликала Північноатлантичний союз доєднатися до тиску на Росію в питанні звільнення заручників.

Як повідомила вона у фейсбуці, про це йшлося в перебігу їхньої зустрічі з головою представництва НАТО, директором Офісу зв’язків НАТО в Україні Олександром Вінниковим і його колегами. Як написала Геращенко, вона також розповіла про фактично заблокований процес звільнення заручників.

За її словами, майбутня осіння сесія Парламентської асамблеї НАТО «буде надзвичайно продуктивною щодо міжпарламентського діалогу Україна – НАТО».

«Разом шукаємо нові форми і методи протидії в цій «гібридній війні», яку Росія оголосила Україні і всьому цивілізованому світові», – додала Ірина Геращенко.

Нещодавно вона повідомляла, що, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов мінських домовленостей.