Генштаб: демобілізація шостої хвилі планується на вересень-жовтень

(©Shutterstock)

Генштаб Збройних сил України має намір у вересні внести на розгляд президентові України Петру Порошенку проект акту про демобілізацію військовослужбовців, призваних у шосту хвилю мобілізації, щоб у вересні-жовтні основна частина військових була демобілізована.

«Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд президентові України проект відповідного нормативного акту, почати звільнення 6-ої черги в поточному місяці і основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року», – повідомив в.о. начальника Головного управління персоналу – заступник начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай.

Як заявили у Генштабі, звільнення буде здійснюватися поступово, щоб не допустити зниження боєготовності підрозділів.

Звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги, додали в Генштабі.

Минулого місяця Генштаб повідомляв, що розробляє проект указу президента про звільнення військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключав нових хвиль мобілізації у разі «серйозного загострення» у зоні бойових дій на Донбасі.