У Росії суд визнав законною чергову відмову прийняти позов Навального про захист честі й гідності

Олексій Навальний, архівне фото

У Росії Московський міський суд визнав законною відмову суду нижчої інстанції взяти до розгляду позов опозиційного діяча й борця з корупцією Олексія Навального до Всеросійської державної телерадіокомпанії про захист честі і гідності.

Як повідомив юрист Фонду боротьби з корупцією, який заснував Олексій Навальний, Ігор Жданов, це рішення буде оскаржене, аж до Європейського суду з прав людини.

Раніше Савеловський суд у Москві відхилив такий позов Навального, який той подав через показ на телеканалі «Росія-1» фільму «Ефект Браудера». Його автори стверджували, що Олексій Навальний отримує гроші від розвідки Великої Британії, а також співпрацює з головою інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером, якого в Росії звинувачують у «підривній діяльності».

Олексій Навальний вимагав від телерадіокомпанії, телеведучого Дмитра Кисельова і автора фільму Євгена Попова подати докази тим звинуваченням, але не отримав їх.

Раніше російські суди вже багато разів відмовлялися приймати позовні заяви Навального, подаючи цьому найрізноманітніші виправдання.