Генпрокурор Луценко назвав молодих політиків «диванними експертами у війні проти корупції»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протистоїть впливу олігархів, які виховують нові покоління політиків.

Самих молодих політиків у дискусії в рамках зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві 17 вересня він назвав «диванними експертами у війні проти корупції, які завжди праві і добре зароблять на нерухоме майно». Таким чином Луценко натякнув на придбання депутатом Верховної Ради Сергієм Лещенком елітної квартири в столиці України, що спричинило підозри щодо походження грошей на дороге помешкання.

Генпрокурору опонував соратник Лещенка, депутат Верховної Ради Мустафа Найєм. Він порадив Луценку «не сидіти в одному кабінеті з президентом і олігархами і не ділити Україну».

«Ви в кабінетах сидите з цими людьми і ділите Україну... Завдання Порошенка було в тому, щоб створити сильні інститути. А вони створюються такими ж, як були при Януковичі, просто трошки слабші», – сказав Найєм.

Генпрокурор заперечив звинувачення Найєма в подібності інститутів влади до тих, які були за часів Януковича. Луценко вказав, що з п’яти його заступників три ніколи не працювали в Генпрокуратурі, а всіх прокурорів обирають за жорстким і прозорим конкурсом, який був створений спільно із американськими експертами.

Раніше 17 вересня на зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» Луценко відмовився публічно дискутувати з депутатом Лещенком про корупцію. Сам Лещенко з’явився на панелі форуму, присвяченій корупції і заявив, що президент Порошенко і його друзі вбачають у Національному антикорупційному бюро загрозу для себе.