Адвокат Полозов вимагає від російського Слідкому письмового виклику замість телефонного дзвінка

Микола Полозов

Адвокат Микола Полозов, якого підконтрольний Росії кримський Слідком викликав для дачі пояснень, вимагає від відомства виклику в письмовому вигляді, а не телефоном. Без нього захисник представників Меджлісу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова не може звернутися до Ради Адвокатської палати Москви за консультацією.

«Я повідомив, що без офіційного виклику для проведення дослідчої перевірки я не можу звернутися до ради адвокатської палати для отримання роз’яснень про дії у складній етичній ситуації. Тому запропонував слідчому викликати мене не телефоном, як це було раніше, а направити на адресу моєї адвокатської колегії офіційне повідомлення, на підставі якого я зможу направити відповідну заяву до ради адвокатської палати», – розповів Микола Полозов у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Релії.

За його інформацією, поки до колегії офіційні документи від кримського Слідкому не надходили.

Раніше адвокат повідомив, що планує отримати консультації в адвокатській палаті й робити подальші дії відповідно до цих роз’яснень. Він також заявив, що не дивлячись на політичний тиск, не має наміру припиняти професійну діяльність і залишати Крим.

Миколу Полозова викликали до підконтрольного Кремлю Слідчого комітету Росії в Криму. Адвокат припускає, що стосовно нього буде проводитися перевірка за статтею 297 КК Росії частини першої – неповага до суду.

Російський адвокат Микола Полозов виступав на стороні захисту Надії Толоконникової й Марії Альохіної (екс-учасниць панк-гурту Pussy Riot), українського штурманаСавченко. Зараз веде судову справу Ахтема Чийгоза, якого підконтрольна Росії влада анексованого Криму звинувачує в організації масових заворушень, а також Ільмі Умерова, проти якого російські силові органи порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».