У Києві біля Міносвіти мітингували на підтримку Таврійського університету

У Києві біля будівлі Міністерства освіти і науки мітингували на підтримку Таврійського національного університету, який переїхав з Сімферополя до Києва. Про це повідомив кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

«Ми вимагаємо, щоб Міністерство освіти почало нормально працювати і нарешті виділило приміщення під гуртожитки і навчальні заняття», – заявив на мітингу координатор громадської організації «Євромайдан-Крим» Сергій Мокренюк.

Біля міністерства зібралися громадські активісти, викладачі, студенти, їхні батьки і кримчани.

«Мій син захотів вчитися в цьому університеті, ми спеціально приїхали з Криму, ми віримо у відродження ТНУ», – заявила мама одного з першокурсників.

Раніше повідомлялося, що Таврійському національному університету станом на 22 вересень знайшли аудиторії для навчання, однак активісти заявили, що документально підтверджених фактів передачі приміщень у них немає.

Станом на 23 вересня Крим.Реалії не отримав відповіді на підготовлений і направлений раніше Міністерству освіти інформаційний запит.

Через анексію Криму Росією на початку 2014 року частина кримчан виїхала з півострова на материкову частину України.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».