Муженко: бойовики не дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив 24 вересня на зустрічі з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александром Гуґом, що підтримувані Москвою бойовики на Донбасі порушують режим припинення вогню.

«Відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню. Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника ми маємо обстріли із мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп», — цитує слова генерала армії Муженка управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

За цим повідомленням, Муженко і Гуґ обговорили «поточну ситуацію в районах проведення антитерористичної операції на сході України», а також шляхи імплементації домовленостей щодо розведення сторін та відведення важкого озброєння, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час зустрічі у Мінську 21 вересня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ ще не інформувала про цю зустріч. Водночас спостерігачі інформують, що 25-28 вересня перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуґ відвідає Східну Україну, щоб оцінити ситуацію з безпекою, а також закликати всі зацікавлені сторони сприяти миру і нормалізації ситуації в Україні. «У ході візиту пан Гуґ також відвідає три ділянки розведення сил і засобів, а саме: в районі Золотого, Станиці Луганської, Петрівського», – ідеться в повідомленні.