«Опозиційний блок» просить змінити запобіжний захід для Орлова

«Опозиційний блок» просить змінити запобіжний захід для заарештованого депутата Одеської міськради, колишнього заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова.

Як йдеться у заяві політичної сили, сьогодні адвокати Орлова подали апеляцію, вони просять Апеляційний суд звільнити підзахисного з-під варти під заставу в розмірі 400 тисяч гривень.

У політичній силі арешт Орлова називають актом політичних репресій.

«В «Опозиційному блоці» впевнені в тому, що арешт Орлова – це акт політичних репресій, спрямованих проти опозиційної сили, рейтинг якої зростає, і особисто проти народного депутата Миколи Скорика з метою дискредитації популярного і шанованого політика», – зазначається в заяві.

23 вересня суд обрав Орлову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 8 мільйонів гривень.

Перед цим, 22 вересня, слідчі обласної прокуратури повідомили про підозру в організації масових заворушень колишньому посадовцю.

Перед цим на брифінгу в Одесі генпрокурор Юрій Луценко заявив також про намір наступного тижня внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Миколи Скорика у рамках розслідування справи про події щодо 19 лютого 2014 року. На той час Скорик очолював Одеську ОДА, а Орлов був першим заступником голови облдержадміністрації.

В «Опозиційному блоці» заяви Луценка, а також спроби обшуків в Орлова назвали тиском на опозицію.

19 лютого 2014 року в Одесі поблизу будівлі облдержадміністрації група невідомих, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, скоїла напад на учасників мирного пікету проти убивств представників Євромайдану у Києві та спричинила тілесні ушкодження й пошкодила майно. Зокрема тоді оператору телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, оператору «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської Правди».